Hoeveel kosten TikTok-advertenties? TikTok Ads Prijzen in 2023 | High Social TikTok Hoeveel Zijn TikTok Ads | High Social (2024)

Hoeveel kosten TikTok-advertenties? Deze vraag is de sleutel tot het ontsluiten van het enorme potentieel van influencer marketing op TikTok. Na het sluiten van de deal voor een merkpartnerschap is de volgende stap het creëren van een strategie om de doelgroep van het merk te bereiken. Interessant genoeg bieden TikTok-advertenties een unieke kans om een breder publiek te bereiken en je invloed te vergroten.

Inzicht in TikTok-advertenties helpt influencers de beste manier te kiezen om merkboodschappen over te brengen en hun persoonlijke merk te promoten. Deze gids bespreekt de prijzen van TikTok-advertenties in 2023 en hoe je een succesvolle campagne opzet. Laten we er meteen in duiken.

Hoeveel kosten TikTok-advertenties? TikTok Ads Prijzen in 2023 | High Social TikTok Hoeveel Zijn TikTok Ads | High Social (1)

Wat zijn TikTok-advertenties en waarom hebben influencers ze nodig?

TikTok-advertenties zijn promotievideo's die opduiken in de feeds van gebruikers wanneer ze door de app scrollen. Merken gebruiken ze om hun boodschap over te brengen aan hun doelgroep.

Wanneer merken advertentiecampagnes opzetten op TikTok, zoeken ze meestal influencers om deel te nemen en hun producten te promoten. Je speelt dus een belangrijke rol en een goed begrip van TikTok-advertenties en hun kosten kan je positioneren als een waardevolle partner. Afgezien daarvan zijn hier enkele redenen waarom je TikTok-advertenties nodig hebt:

 1. Extra inkomstenstroom

TikTok-advertenties bieden je een extra inkomstenstroom. Je kunt je eigen inhoud creëren en promoten, los van merkpartnerschappen, en direct inkomsten verdienen op het platform.

 1. Krijg meer bekendheid

Met meer dan een miljard maandelijkse actieve gebruikers in TikTok, stellen advertenties je bloot aan een breder publiek dan alleen je volgers. Meer exposure kan het aantal volgers doen toenemen en resulteren in een hogere betrokkenheid. Het merk krijgt meer klanten en jij krijgt meer exposure. Dit is een win-winsituatie voor zowel jou als het merk.

 1. Meer samenwerkingsmogelijkheden

Je kunt gesponsorde inhoud promoten via TikTok-advertenties om de zichtbaarheid van het merk waarmee je samenwerkt te maximaliseren. Merken werken graag samen met professionals en als ze in advertenties verschijnen, kan dat nieuwe mogelijkheden bieden om met andere merken samen te werken.

Als je begrijpt hoeveel TikTok-advertenties kosten en hoe ze werken, kun je influencers helpen om meer deals te sluiten en hun bereik te vergroten. Er zijn echter verschillende soorten advertenties en hun prijzen variëren. Laten we zonder verder oponthoud eens kijken hoe TikTok kosten in rekening brengt voor advertentiecampagnes.

Hoeveel kosten TikTok-advertenties? TikTok Ads Prijzen in 2023 | High Social TikTok Hoeveel Zijn TikTok Ads | High Social (2)

Hoeveel kosten TikTok-advertenties in 2023: 2 manieren waarop TikTok kosten in rekening brengt voor advertentiecampagnes

Veel influencers en merken vragen zich vaak af: "Hoeveel kosten TikTok-advertenties in 2023?" Het antwoord op deze vraag hangt af van vanuit welke hoek je het vraagt. TikTok biedt twee primaire methoden voor merken en influencers om te betalen voor advertenties: Auction Ads Pricing en Reservation Ads Pricing. Laten we eens kijken naar de twee manieren waarop TikTok kosten in rekening brengt voor advertentiecampagnes in 2023.

Prijzen van TikTok Veilingadvertenties

De eerste manier waarop TikTok kosten in rekening brengt voor advertenties is via een veilingprijssysteem. Hier bieden bedrijven en beïnvloeders aan TikTok om hun advertenties aan hun publiek te tonen. Vijf factoren bepalen de advertentieprijzen van de TikTok-veiling:

 1. Biedstrategie:

Je begint met het kiezen van een biedstrategie voor je campagne. Er zijn twee biedstrategieën:

 • Kosten per klik (CPC): Je betaalt wanneer iemand op je advertentie klikt. Dit kost meestal $1.
 • Kosten per mille (CPM): Je betaalt voor elke 1.000 keer dat je advertentie verschijnt in de feeds van gebruikers. Zelfs als mensen niet klikken, betaal je voor het aantal keren dat je advertentie verschijnt. CPM kost $10 per 1.000 weergaven. Welke je kiest heeft invloed op de kosten van je TikTok-advertentie. De tabel hieronder geeft een overzicht van de twee biedstrategieën en hun kosten.
Kosten per klik (CPC)$1
Kosten per mille (CPM)$10
 1. Bedrag bod

Nadat je een biedstrategie hebt gekozen, stel je het maximale bedrag in dat je wilt betalen voor de veilingadvertenties. Hogere biedingen verhogen meestal de kans dat je advertenties verschijnen in de feeds van gebruikers. Dus als je de prijs van TikTok-advertenties wilt weten, moet je eerst het bedrag overwegen dat je wilt bieden.

 1. Doelgroep

Je doelgroep op TikTok bepaalt ook de kosten van de advertentie. Je kunt je doelgroep kiezen op basis van leeftijd, interesses en locatie. Hoe specifieker je doelgroep is, hoe meer je betaalt.

 1. Campagnelengte en -frequentie

De duur en frequentie van je advertentiecampagnes kunnen de kosten beïnvloeden. Langere campagnes of frequentere advertenties kunnen je meer kosten.

 1. Begrotingslimiet

Je budgetlimiet speelt ook een rol bij het bepalen van de kosten van je advertenties. Je kunt kiezen tussen levenslange of dagelijkse budgetten om je uitgaven te controleren.

Daarom zijn de kosten van TikTok-advertenties afhankelijk van veel factoren.

Hoeveel kosten TikTok-advertenties? TikTok Ads Prijzen in 2023 | High Social TikTok Hoeveel Zijn TikTok Ads | High Social (3)

Prijzen van TikTok Reserveringsadvertenties

TikTok reserveringsadvertenties zijn duurder dan veilingadvertenties en merken kiezen ze meestal vanwege hun effectiviteit. Laten we het hebben over de prijzen van reserveringsadvertenties, hun soorten en hoe ze werken.

 1. Merkovername-advertenties

Deze advertenties kosten dagelijks ongeveer $50.000, maar zijn elke cent waard. Ze zijn exclusief en TikTok staat maar één merk per categorie toe om ze dagelijks te gebruiken. Deze advertenties kunnen in de vorm van afbeeldingen, video's of GIF's zijn. Ze zijn kort en krachtig en duren meestal maar een paar seconden.

 1. Branded Hashtags Uitdagingen

Branded hashtag challenges zijn de duurste advertenties op TikTok. Hier creëren merken een trend over een onderwerp, voegen een hashtag toe die eigen is aan het bedrijf en moedigen gebruikers aan om mee te doen. TikTok vraagt meestal 150.000 dollar om hashtags met een merknaam op de Discovery-banner te plaatsen.

 1. Advertenties

In-feed advertenties op TikTok zijn mini-commercials die tevoorschijn komen wanneer gebruikers door video's scrollen. Deze advertenties kosten minstens $1000 of $10/impressie. Ze zijn kort en pakkend en helpen merken om gebruikers op een creatieve en leuke manier te bereiken en met hen in gesprek te gaan.

 1. Merklenzen

Branded lenses zijn te vergelijken met de branded filters van Snapchat. Met deze functie kunnen gebruikers speciale effecten gebruiken om leuke en interessante video's met speciale effecten te maken. Ze kosten dagelijks ongeveer 80.000 dollar en zijn geweldig voor het verbeteren van de zichtbaarheid van merken en user-generated content-campagnes .

De onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende soorten reserveringsadvertenties en hun respectievelijke kosten.

Type reservering AdvertentieKosten
Merk overname$50,000
Branded Hashtags Uitdagingen$150,000
In-feed-advertenties$1000 of $10/impressie
Merklenzen$80,000

Over het algemeen helpen TikTok veiling- en reserveringsadvertenties merken en influencers om hun publiek te bereiken. Nu je de verschillende prijzen van TikTok-advertenties kent, is het jouw kans om die TikTok-merkdeals te krijgen en cool geld te verdienen.

Hoeveel kosten TikTok-advertenties? TikTok Ads Prijzen in 2023 | High Social TikTok Hoeveel Zijn TikTok Ads | High Social (4)

Een advertentiecampagne opzetten op TikTok

Begrijpen wat TikTok-advertenties kosten en hoe je een advertentiecampagne opzet, is van vitaal belang voor elke influencer. Dit zal je helpen bij het beheren van persoonlijke of merkadvertentiecampagnes. Hier lees je hoe je een advertentiecampagne op TikTok opzet:

 • Stap 1: Ten eerste moet je overschakelen naar een zakelijke account. Log in op je app, ga naar "Instellingen en privacy", vervolgens naar "Account beheren" en klik op "Overschakelen naar zakelijke account".
 • Stap 2: Open de TikTok Ads Manager op je bureaublad voor eenvoudige navigatie en log in op je zakelijke account.
 • Stap 3: Klik op de knop "Campagne" bovenaan de pagina. Tik vervolgens op de knop "Aanmaken" om je campagneniveau te starten. Het campagneniveau is de eerste stap om je TikTok-advertenties te maken.
 • Stap 4: Kies je campagnedoel op basis van je doelen of de bedrijfsdoelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor meer verkeer of meer conversies.
 • Stap 5: Geef je campagne een naam zodat je hem snel kunt herkennen.
 • Stap 6: Selecteer je doelgroep. Kies "Automatisch publiek" als je wilt dat TikTok voor jou beslist of "Aangepast publiek" om zelf te kiezen.
 • Stap 7: Stel je campagnebudget en -schema in. Je kunt beginnen met een minimumbudget van $500 of meer en kiezen hoe lang je je campagne wilt laten lopen.
 • Stap 8: Maak een boeiende video voor de advertentie. Je kunt ook kiezen uit je bestaande video's. Zorg er gewoon voor dat je de beste video kiest die aanslaat bij je publiek.
 • Stap 9: Kies je advertentieplaatsing. Hier kies je of je advertentie een challenge-advertentie, een in-feeds-advertentie enzovoort is. Klik vervolgens op "Verzenden".

Dat was het! Je weet nu "hoeveel kosten TikTok-advertenties" en hoe je een advertentiecampagne opzet. Maar zijn er alternatieven voor betaalde TikTok-advertenties? Laten we dat uitzoeken!

2 Alternatieven voor betaalde TikTok-advertenties

Wanneer ze de prijs van TikTok-advertenties overwegen, vragen veel influencers zich meestal af of er alternatieven zijn voor TikTok-advertenties. Dit komt omdat TikTok-advertenties duur zijn en ambitieuze influencers het zich misschien niet kunnen veroorloven of de complexiteit ervan niet begrijpen. Interessant genoeg zijn er twee alternatieven voor betaalde TikTok-advertenties. Laten we ze kort bespreken.

 1. Gratis promoten op TikTok

Ja, dat lees je goed: gratis promoten op TikTok. Als beginnende influencer kun je door gratis te promoten op TikTok in contact komen met je publiek zonder een cent te betalen. Hier zijn wat tips om je te helpen:

 • Maak boeiende, organische content en doe mee aan trending TikTok-uitdagingen.
 • Werk samen met andere makers en gebruik de beste hashtags van TikTok. Dit stelt je bloot aan hun publiek en helpt je meer zichtbaarheid te krijgen.
 • Cross-promoot je TikTok-video's op andere sociale mediaplatforms zoals Instagram, YouTube en Facebook.
 • Ga actief de dialoog aan met je publiek en moedig ze aan om je inhoud leuk te vinden, te becommentariëren en te delen.

Betaalde advertenties bieden nauwkeurige targeting, maar met gratis promotie kun je een echte band opbouwen met je publiek en je aanwezigheid een boost geven.

 1. Werk samen met een agentschap voor organische groei

Samenwerken met een bureau voor organische groei is een ander uitstekend alternatief voor TikTok-advertenties. Deze bureaus gebruiken organische strategieën zoals contentoptimalisatie, hashtag targeting en engagement om je TikTok-aanwezigheid een boost te geven. Hoewel je voor hun diensten betaalt, brengen ze minder in rekening dan TikTok-advertenties en geven ze sneller resultaat. Bovendien krijg je een loyale en actieve fanbase die op de lange termijn waardevoller is dan betaalde advertenties.

Al met al zijn deze twee opties goede alternatieven voor het betalen voor TikTok-advertenties. Daarom, in plaats van je zorgen te maken over hoeveel TikTok-advertenties kosten, kun je beter investeren in het maken van kwalitatieve inhoud en het organisch laten groeien van je publiek.

Hoeveel kosten TikTok-advertenties? TikTok Ads Prijzen in 2023 | High Social TikTok Hoeveel Zijn TikTok Ads | High Social (5)

Bereik uw doelgroep en vergroot uw invloed met High Social

Meestal willen influencers de prijs van TikTok-advertenties weten als ze hun bereik en invloed willen vergroten. TikTok-advertenties zijn een krachtig middel om in contact te komen met het doelpubliek van een merk en om persoonlijke merken een boost te geven. Ze bieden veel voordelen, zoals extra inkomsten, exposure en samenwerkingsmogelijkheden met merken.

Onthoud dat TikTok-advertenties er in verschillende soorten en prijsstructuren zijn. Het varieert van veilingadvertenties tot reserveringsadvertenties zoals brand takeovers, branded hashtag challenges en in-feed advertenties. Het is ook vermeldenswaard dat je moet overschakelen naar een zakelijk account om je advertentiecampagne op TikTok uit te voeren. Daarna kun je campagnedoelen instellen, een budget kiezen, aantrekkelijke advertenties maken en beslissen waar je advertenties verschijnen. Zo eenvoudig is het!

Hoewel TikTok-advertenties waardevolle voordelen bieden, zijn er kosteneffectieve alternatieve strategieën. De eerste optie is om TikTok gratis te promoten door boeiende inhoud te creëren en te cross-promoten op andere sociale mediaplatforms. Een ander alternatief is om samen te werken met groeibureaus, zoals High Social, dat gespecialiseerd is in organische strategieën voor je TikTok-groei.

High Social helpt merken en influencers hun doelgroep te bereiken met behulp van geavanceerde AI-targeting tools en doelgroepdemografie. Ze helpen je om je TikTok-volgers uit te breiden en je aanwezigheid op TikTok een boost te geven zonder dat je er veel geld voor hoeft te betalen. Denk dus niet langer na over de vraag: "Hoeveel kosten TikTok-advertenties?". Laat High Social in plaats daarvan de leiding nemen over je TikTok-groei. Begin vandaag nog met het laten groeien van je publiek!

Tips voor TikTok

Hoeveel kosten TikTok-advertenties? TikTok Ads Prijzen in 2023 | High Social TikTok Hoeveel Zijn TikTok Ads | High Social (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 5822

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.